Door eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om goed contact te hebben en te houden met je eigen lijf en met jezelf. In de hectiek vergeten we dat nog wel eens. We zijn geneigd om pijntjes en kwaaltjes te negeren; als het te erg wordt, is er altijd nog een pilletje dat we kunnen nemen. Het is heel begrijpelijk en soms moet het even. Maar het is ook belangrijk om je lichaam serieus te nemen en stil te staan bij jezelf.

Mijn wortels liggen in het personeelsmanagement, dit heb ik vele jaren met plezier gedaan. Met mijn huidige praktijk maak ik van mijn passie mijn werk. Mijn opleiding tot Shiatsu en Massagetherapeut heb ik merendeels gevolgd bij de Dutch Bodywork Academy. De overige vakgerichte opleidingen en bijscholingen heb ik gevolgd bij erkende opleidingsinstituten.

In augustus 2016 heb ik de HBO Medische en psychosociale basiskennis afgerond waardoor ik ook vanaf 2017 voldoe aan de kwaliteitseisen die aan onze beroepsgroep gesteld worden. En omdat ik mij graag blijf ontwikkelen, volg ik sinds 2019 de opleiding tot haptotherapeut aan de Academie voor Haptotherapie in Doorn. De haptonomie speelt een steeds grotere rol in mijn werk.

Nog wat privé-weetjes over Henny Smid: ik ben geboren in 1970, ben al meer dan 25 jaar getrouwd en heb twee kinderen. Ik ben een (recreatief!) hardloper en zing graag.