Over Henny Smid

Ik vind het mooi en fascinerend om te zien hoe het menselijk lichaam werkt, steeds weer te ontdekken dat het denken (de ziel) en het lichaam één zijn. En prachtig om te zien wat je met shiatsu- en massagetherapie kunt bereiken.
Ik ben vrij nuchter maar sta daarentegen open voor het spirituele; ik vertaal dat zelf als dat dit de kracht, de energie van de mens is. Door eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om goed contact te hebben en te houden met je eigen lijf en met jezelf. In de hectiek vergeten we dat nog wel eens. We zijn geneigd om pijntjes en kwaaltjes te negeren; als het te erg wordt, is er altijd nog een pilletje dat we kunnen nemen. Het is heel begrijpelijk en soms moet het even. Maar het is ook belangrijk om je lichaam serieus te nemen en stil te staan bij jezelf.

En nog even in het kort:
Ik ben geboren in 1970, al meer dan vijfentwintig jaar getrouwd en heb twee kinderen. Ik ben een (recreatief!) hardloper, doe aan schaatsen en ik zing graag.

Mijn wortels liggen in het personeelsmanagement, dit heb ik vele jaren met plezier gedaan. Met mijn huidige praktijk maak ik van mijn passie mijn werk. Mijn opleiding tot Manueel Praktizijn heb ik merendeels gevolgd bij de Dutch Bodywork Academy. De overige vakgerichte opleidingen en bijscholingen heb ik gevolgd bij erkende opleidingsinstituten. Augustus 2016 heb ik de HBO Medische en psychosociale basiskennis afgerond waardoor ik ook vanaf 2017 voldoe aan de kwaliteitseisen die aan onze beroepsgroep gesteld worden.

En omdat ik mij graag blijf ontwikkelen, volg ik sinds 2019 de opleiding tot haptotherapeut aan de Academie voor Haptotherapie in Doorn.