Voetreflexmassage werkt met reflexzones op de voet die corresponderen met gewrichten en organen in het lichaam. Net als shiatsu stimuleert voetreflexmassage het eigen vermogen van het lichaam.


Voetreflexologie is een zogenaamde ervaringswetenschap. Zelf heb ik gezien dat het bijvoorbeeld de spijsvertering, de menstruatiecyclus en het slaappatroon positief kan beïnvloeden. Verder is het zeer ontspannend. Omdat ik met jouw voeten bezig ben, kom je letterlijk “uit je hoofd”.

De behandeling kan soms pijnlijk zijn bij aanraking van bepaalde reflexzones. Vaak corresponderen deze pijnpunten met een disbalans elders in het lichaam. Behandeling van deze punten op de verlicht de pijn en zorgt ervoor dat energie kan stromen. Klachten kunnen dan minder worden of verdwijnen.

Iedereen kan baat hebben bij voetreflexmassage. Naast de al genoemde effecten heeft het een gunstige werking bij bijvoorbeeld hoofdpijn en migraine, stress-gerelateerde klachten en hormonale verstoringen. Voor mensen die door klachten moeilijk aanraking verdragen, kan voetreflex een uitkomst bieden.

Maak een afspraak

Voetreflexmassage kan helpen bij:

  • Hoofdpijn en migraine
  • Stress-gerelateerde klachten
  • Hormonale verstoringen
  • Verstoord slaappatroon
  • Verstoorde spijsvertering

Hiervoor kun je bij Henny Smid terecht:

Shiatsu
Voetreflexmassage
Haptonomie
Manuele lymfedrainage
Klassieke massage
Dorn Methode